Evaluatie GezondVeluwe

Wat heeft 5 jaar GezondVeluwe opgeleverd?

GezondVeluwe bestaat 5 jaar! En – zoals in juni aangekondigd – een goed moment om te evalueren. De wens van het Bestuurlijk Platform was een frisse blik op het functioneren van het netwerk. Daarom is de evaluatie uitgevoerd door twee adviseurs van Raedelijn. In de zomermaanden hebben alle bestuurders, kern- en projectgroepleden een vragenlijst ontvangen en zijn bestuurders geïnterviewd. Lees snel wat 5 jaar GezondVeluwe heeft opgeleverd.

Resultaten

5 jaar GezondVeluwe heeft heel wat opgeleverd: 

  • Er zijn integrale ouderenteams rondom alle huisartsenpraktijken en men werkt in de volle breedte met OZOVerbindzorg. Dit ondersteunt ouderen in het langer thuis wonen. 
  • In tien huisartsenpraktijken is een jeugdzorgwerker gestationeerd om te zorgen dat een kind met een GGZ zorgvraag zo snel mogelijk op de juiste plek zorg ontvangt. Veelal is dat in de eerstelijn. 
  • Er zijn netwerken rondom de volwassen GGZ zorg ingericht waardoor zorg- en hulpverleners elkaar sneller weten te vinden. Dit komt de mensen met een psychische kwetsbaarheid te goede. 
  • Voor mensen met kanker is een programma opgezet waarin al voor aanvang van de behandeling nagedacht wordt over het revalidatietraject. Doel is om kankerpatiënten zo fit mogelijk te houden. Dit geldt zowel op fysiek vlak (bijv. met fysiotherapie) als op mentaal / psychisch gebied.
  • Tenslotte is voor mensen met complexe Parkinson in de gemeente Harderwijk een casemanager beschikbaar die helpt bij het koppelen van zorgvraag en aanbod. 

Verbeterpunten en vervolg

Naast wat het netwerk heeft opgeleverd is er gekeken naar wat elke organisatie haalt en brengt in de samenwerking, wat verbeterpunten zijn en wat nodig is om de komende jaren een inspirerend netwerk te blijven. Uit de evaluatie komt naar voren dat het voor de GezondVeluwe deelnemers helder is welke maatschappelijke opgave en thema’s hen aan elkaar verbindt. Om de focus te behouden is er wel behoefte aan een herijking van het beeld van de regio en het gezamenlijk vaststellen van speerpunten.

Op basis van deze herijking kan een meerjarenagenda met concrete doelen worden opgesteld zodat helderder wordt waar we met elkaar aan werken. En resultaten kunnen vervolgens meer zichtbaar worden gemaakt, zo komt uit de evaluatie naar voren. Het betrekken van inwoners en patiënten zou meer vanzelfsprekend moeten zijn.

Benieuwd naar meer uitkomsten van de evaluatie? Bekijk het hieronder.

Gezond Veluwe maakt gebruik van cookies.

We gebruiken noodzakelijke cookies om onze website goed te laten werken. Met jouw toestemming plaatsen wij statistische cookies die worden gebruikt om de website te testen en te verbeteren. Als je marketingcookies accepteert delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Geef hieronder aan welke categorie cookies we mogen plaatsen.

Lees meer

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Lees meer

Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Lees meer

Marketingcookies worden gebruikt om bezoekers te volgen wanneer ze verschillende websites bezoeken. Hun doel is advertenties weergeven die zijn toegesneden op en relevant zijn voor de individuele gebruiker. Deze advertenties worden zo waardevoller voor uitgevers en externe adverteerders.