resultaten gezondveluwe

De merkbare impact van 8 jaar GezondVeluwe

In GezondVeluwe bundelen organisaties uit de zorg, gezondheid, welzijn en sociaal domein én inwoners al sinds 2016 hun krachten. Ze maken gebruik van elkaars expertise en energie en weten elkaar te vinden. Zo maakt GezondVeluwe al acht jaar impact op thema’s als ouderen en chronisch zieken, mentale gezondheid en preventie. Wat dat opgeleverd heeft, staat nu gezamenlijk gebundeld in één visual.

De visual spreekt voor zich, toch lichten we er graag een aantal mooie resultaten uit.

Ouderen en chronisch zieken

Het platform OZOverbindzorg heeft het communicatienetwerk rondom de patiënt verbeterd. Er is een grote stijging in de regio in het aantal gebruikers van het platform bij zowel de ouderen zelf als de professionals.

Voor het thema ouderen meten en monitoren we de resultaten van de impact van GezondVeluwe aan de hand van de doelstellingen op Quadruple Aim. De resultaten hiervan beschreven we eerder al in het artikel ‘Duurzame netwerksamenwerking GezondVeluwe voor integrale ouderenzorg blijft lonen’.

Mentale gezondheid

Voor het thema Mentale Gezondheid zien we een afname in de verwijzingen naar SGGZ Jeugd. En geven kinderen de inzet van de GGZ-professional in de regio een 7,5. Ook is GezondVeluwe één van de vier proefregio’s die is gestart met het ecosysteem mentale gezondheid (GEM). Dit is een landelijke innovatieve en experimentele aanpak die een transformatie in de GGZ op gang brengt.

Preventie

Het nieuwste thema van GezondVeluwe is preventie. Dit heeft er in korte tijd voor gezorgd dat welzijn beter aangesloten is bij het netwerk en het thema op de gezamenlijke agenda van bestuurders staat.

Regioplan Noord Veluwe

Het resultaat van GezondVeluwe werd vorige week gepresenteerd tijdens het Bestuurlijk Overleg van de netwerksamenwerking. Hier werd ook gesproken over de opgaven die vanuit het Regioplan voor Noord Veluwe benoemd zijn. De thema’s hieruit worden zoveel mogelijk ingebed in of gevolgd vanuit GezondVeluwe.

Bekijk de visual

Je kunt de visual ook downloaden via deze link.

Gezond Veluwe maakt gebruik van cookies.

We gebruiken noodzakelijke cookies om onze website goed te laten werken. Met jouw toestemming plaatsen wij statistische cookies die worden gebruikt om de website te testen en te verbeteren. Als je marketingcookies accepteert delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Geef hieronder aan welke categorie cookies we mogen plaatsen.

Lees meer

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Lees meer

Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Lees meer

Marketingcookies worden gebruikt om bezoekers te volgen wanneer ze verschillende websites bezoeken. Hun doel is advertenties weergeven die zijn toegesneden op en relevant zijn voor de individuele gebruiker. Deze advertenties worden zo waardevoller voor uitgevers en externe adverteerders.