landelijke akkoorden

Regiobeeld in kader van het IZA & GALA – een update

Sinds februari van dit jaar hebben alle stakeholders het Integraal Zorgakkoord (IZA) en het Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA) ondertekend. Een deel van de visie en plannen in de akkoorden komt overeen met het gedachtegoed en de aanpak van GezondVeluwe. De eerste stap is nu om voor 1 juli een herijkt regiobeeld voor de Noordwest Veluwe te geven.

Een groep afgevaardigden van GezondVeluwe kwam op 23 maart 2023 bij elkaar om af te
stemmen hoe zij dit proces kunnen inrichten. Deze groep is als klankbordgroep benoemd. De
zorginstellingen Zorgbelang burgerparticipatie, Flegel, CAN, St. Jansdal, Medicamus,
Zorggroep NW Veluwe, ‘t Wiel naast Zilveren Kruis en regiogemeenten zijn hierin
vertegenwoordigd. Het netwerkteam Gezond Veluwe (dat bestaat uit Mark Callaars en
Denise Seelen) begeleidt het proces en stemt dit af met ZK en regiogemeenten.

Gezamenlijk proces

We zien het maken van het regiobeeld niet als een doel op zich. Het is een gezamenlijk proces om de huidige focus aan te scherpen. Hiermee kunnen we samen de werkagenda bepalen voor de regio. Er is in de afgelopen jaren al veel ontwikkeld, denk bijvoorbeeld aan het dashboard GV en de Gezondheidsmonitor GGDNOG. Dit is voor ons het vertrekpunt om op verder te bouwen.

De stappen tot 1 juli zien er als volgt uit:

Juiste input

Om de stakeholders in de regio NoordWest Veluwe goed te betrekken bij het proces, zijn er
verschillende afstemmomenten met de klankbordgroep, bestuurlijk overleg en de regio. In
de tussentijd overleggen we ook met de afzonderlijke partijen, zodat we in korte tijd de juiste input krijgen. Op 15 juni hebben we een breed overleg ingepland. Naast het netwerk
GezondVeluwe kunnen ook andere belanghebbenden op de Veluwe hier meedenken en hun
input geven.

We houden u op de hoogte

Wij houden u via het maandbericht op de hoogte. Wilt u nu alvast meer weten? Bekijk dan
de presentatie van de aanpak.
In het Bestuurlijk Platform staat het onderwerp ‘IZA – GALA’ als vast onderdeel op de agenda.

Gezond Veluwe maakt gebruik van cookies.

We gebruiken noodzakelijke cookies om onze website goed te laten werken. Met jouw toestemming plaatsen wij statistische cookies die worden gebruikt om de website te testen en te verbeteren. Als je marketingcookies accepteert delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Geef hieronder aan welke categorie cookies we mogen plaatsen.

Lees meer

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Lees meer

Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Lees meer

Marketingcookies worden gebruikt om bezoekers te volgen wanneer ze verschillende websites bezoeken. Hun doel is advertenties weergeven die zijn toegesneden op en relevant zijn voor de individuele gebruiker. Deze advertenties worden zo waardevoller voor uitgevers en externe adverteerders.