Paramedisch

Advisering paramedische vereniging FleGel

FleGel is de regionale paramedische vereniging van Noordwest Veluwe en Zeewolde.
Raedelijn adviseert FleGel over verdere professionalisering door een advies over de interne organisatie en een businessplan.
Zo kan FleGel nog beter bijdragen aan het bevorderen van gezondheid van de inwoners.

Over FleGel

FleGel is de regionale paramedische vereniging van Noordwest Veluwe en Zeewolde. In deze organisatie zijn verschillende paramedische disciplines verenigd en zijn verschillende netwerken actief. 

Het landelijke programma Organisatiegraad paramedische zorg stimuleert regionale paramedische samenwerking en samenwerking van de paramedici met andere disciplines in het sociale en medische domein. FleGel is koploper in Nederland als het gaat om organisatiegraad en de vereniging van verschillende paramedische disciplines in de eerste lijn. Zij hebben een positie in de regio als vertegenwoordiger van de paramedici: FleGel is één van de partners van GezondVeluwe.

Wens naar en ruimte voor verbetering

Bij FleGel is er de wens naar en ruimte voor verbetering en verdere professionalisering. De samenwerking tussen de verschillende disciplines binnen FleGel kan beter. Het vraagt om meer betrokkenheid en verbondenheid van de leden met FleGel. Verbetering van de interne communicatie en multidisciplinaire samenwerking binnen werkgroepen op thema’s als gezond ouder worden, chronische zorg, preventie en leefstijl en de juiste zorg op de plek dragen daaraan bij. Deze thema’s staan ook in het IZA Regioplan van Noord Veluwe en Zeewolde.

Raedelijn en Flegel

Raedelijn-collega’s Denise Seelen, Casper Orsel en Hieke van Haarst adviseren FleGel over verdere professionalisering. Zij spraken met stakeholders van binnen en buiten de organisatie en presenteerden hun bevindingen aan de leden in de ALV van december. Deze worden nu uitgewerkt in een advies over de interne organisatie en een businessplan.   

Op naar intensievere samenwerking

Zowel bij de leden als externen (huisartsen, zorgverzekeraar) is er draagvlak voor intensievere samenwerking. De paramedici zijn belangrijk in het realiseren van de ambities uit het Regioplan Noord Veluwe en Zeewolde. Door onder de vlag van FleGel multidisciplinaire zorgprogramma’s te ontwikkelen, kan FleGel bijdragen aan het bevorderen van gezondheid van de inwoners en het bieden van passende zorg en ondersteuning, waar nodig, dichtbij huis en opnamevoorkomend.  

Er wordt nu, door Raedelijn, gewerkt aan een advies- en businessplan. Vanzelfsprekend houden we je hiervan op de hoogte via de website en Linkedin.  

Gezond Veluwe maakt gebruik van cookies.

We gebruiken noodzakelijke cookies om onze website goed te laten werken. Met jouw toestemming plaatsen wij statistische cookies die worden gebruikt om de website te testen en te verbeteren. Als je marketingcookies accepteert delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Geef hieronder aan welke categorie cookies we mogen plaatsen.

Lees meer

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Lees meer

Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Lees meer

Marketingcookies worden gebruikt om bezoekers te volgen wanneer ze verschillende websites bezoeken. Hun doel is advertenties weergeven die zijn toegesneden op en relevant zijn voor de individuele gebruiker. Deze advertenties worden zo waardevoller voor uitgevers en externe adverteerders.