Palliatieve Zorg

Het Levenspad van start: samen naar goede palliatieve zorg in regio

Het Netwerk Palliatieve Zorg Noordwest Veluwe heeft het levenspad ontwikkeld met en voor patiënten, mantelzorgers en naasten, zorgprofessionals en vrijwilligers. Dit online levenspad geeft inzicht en dient als wegwijzer voor de laatste fase van het leven.

Voor wie ongeneeslijk ziek is, is er palliatieve zorg. Ongeneeslijk betekent niet ‘uitbehandeld’, want iemand is nooit uitbehandeld. Ook in deze laatste fase van het leven is passende zorg, hulp en begeleiding mogelijk én heel belangrijk zodat de zieke en naasten deze periode zo goed mogelijk kunnen (be)leven. In het Netwerk Palliatieve Zorg Noordwest Veluwe werken allerlei organisaties nauw met elkaar samen om deze zorg zo goed mogelijk te organiseren en tot een compleet aanbod te komen.

Levenspad
Met betrokkenen vanuit het netwerk Palliatieve Zorg Noordwest Veluwe is  gewerkt aan een
levenspad waarin het zorgaanbod en andere relevante informatie is beschreven. Zie de website Levenspad Noordwest Veluwe.

Het woord ‘levenspad’ is bewust gekozen. Mensen die niet meer beter kunnen worden na een diagnose leven vaak nog vele jaren met de ziekte. Deze online wegwijzer is er voor de patiënt, de naaste/mantelzorger en de zorgprofessional.

  • De paden zijn opgedeeld in vier stappen:
  • Signaleren en markeren
  • Leven in de palliatieve fase
  • Laatste levensfase
  • Nazorg

Per stap staat de belangrijkste informatie beschreven. Daarnaast is er extra aandacht voor rouw, proactieve zorgplanning en de patiënt in de maatschappij. Het pad is nooit af. Het wordt steeds aangepast aan nieuwe inzichten en ontwikkelingen in de zorg voor mensen in de palliatieve fase en hun naasten.

Gezond Veluwe maakt gebruik van cookies.

We gebruiken noodzakelijke cookies om onze website goed te laten werken. Met jouw toestemming plaatsen wij statistische cookies die worden gebruikt om de website te testen en te verbeteren. Als je marketingcookies accepteert delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Geef hieronder aan welke categorie cookies we mogen plaatsen.

Lees meer

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Lees meer

Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Lees meer

Marketingcookies worden gebruikt om bezoekers te volgen wanneer ze verschillende websites bezoeken. Hun doel is advertenties weergeven die zijn toegesneden op en relevant zijn voor de individuele gebruiker. Deze advertenties worden zo waardevoller voor uitgevers en externe adverteerders.