NETWERK DEMENTIE NOORDWEST-VELUWE

Informatievoorziening & casemanagement dementie

In de afgelopen maand is het jaarplan 2023 van het Netwerk Dementie Noordwest-Veluwe verschenen. Twee belangrijke doelen hierin zijn informatie en casemanagement dementie

Vernieuwde website

Momenteel zijn we druk bezig met het ontwikkelen van een nieuwe website, om de informatievoorziening te optimaliseren. Het gaat om informatie over voorzieningen en mogelijkheden van ondersteuning voor mensen met dementie en hun naasten. Daarnaast komt er een apart menu-item voor professionals met allerlei handige tools zoals de signalenkaart, aanmeldformulier casemanagement en de gesprekswijzer ACP.

Casemanagement dementie

Voor het thema casemanagement dementie ligt in 2023 de focus op een soepel aanmeldproces. Ons streven is dat elke persoon met dementie, indien nodig en gewenst, een casemanager dementie toegewezen krijgt. We zijn op zoek naar een manier om een centraal aanmelden te realiseren (bijv. binnen een regionaal coördinatiepunt), zodat voor verwijzers klip en klaar is waar ze moeten zijn. Ook krijgt de huidige flyer over casemanagement een update en zal deze breed worden verspreid. Hiermee willen we de bekendheid van de casemanager dementie vergroten.

Van het aantal mensen met dementie in ons werkgebied heeft momenteel slechts 36% een casemanager. We gaan met elkaar aan de slag om dit percentage richting de 40% te krijgen.

Bekijk hier het jaarplan 2023 van Netwerk Dementie Noordwest-Veluwe.

Gezond Veluwe maakt gebruik van cookies.

We gebruiken noodzakelijke cookies om onze website goed te laten werken. Met jouw toestemming plaatsen wij statistische cookies die worden gebruikt om de website te testen en te verbeteren. Als je marketingcookies accepteert delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Geef hieronder aan welke categorie cookies we mogen plaatsen.

Lees meer

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Lees meer

Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Lees meer

Marketingcookies worden gebruikt om bezoekers te volgen wanneer ze verschillende websites bezoeken. Hun doel is advertenties weergeven die zijn toegesneden op en relevant zijn voor de individuele gebruiker. Deze advertenties worden zo waardevoller voor uitgevers en externe adverteerders.