Deelname onderzoek

GezondVeluwe doet mee aan landelijk onderzoek

Over het houden van toezicht op netwerken, zoals GezondVeluwe, is in Nederland nog weinig bekend. Terwijl er steeds meer in netwerken wordt samengewerkt. Is het misschien ook helemaal niet nodig om hier toezicht op te houden? Vanuit de Nationale Wetenschapsagenda start er een empirisch onderzoek naar wendbaar, responsief en innovatief publiek toezicht in een veranderende maatschappij. GezondVeluwe zal als een van de twee zorgnetwerken deelnemen aan dit onderzoek.

Het onderzoek wordt uitgevoerd onder leiding van prof.dr. Patrick Kenis van de Universiteit van Tilburg en kent een looptijd van 4 jaar. Naast zorgnetwerken worden ook netwerken op gebied van woningbouw, onderwijs en veiligheid in het onderzoek betrokken. De bedoeling is dat we van elkaar kunnen leren. De eerste vragen waarop een antwoord wordt onderzocht zijn: Is en zo ja hoe is het toezicht nu geregeld? Wat zijn voor- en nadelen van de huidige situatie?

Patrick Kenis: 

Veel maatschappelijke vraagstukken vereisen samenwerking in organisatienetwerken. Het bestaande toezicht is niet geschikt voor netwerken. Dit onderzoek richt zich op het ontwikkelen van innovatieve toezichtarrangementen voor organisatienetwerken in de domeinen zorg, sociaal wonen, onderwijs en veiligheid. De kennis uit dit onderzoek wordt vertaald in een toolbox en een onderwijsmodule.”

Gezond Veluwe maakt gebruik van cookies.

We gebruiken noodzakelijke cookies om onze website goed te laten werken. Met jouw toestemming plaatsen wij statistische cookies die worden gebruikt om de website te testen en te verbeteren. Als je marketingcookies accepteert delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Geef hieronder aan welke categorie cookies we mogen plaatsen.

Lees meer

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Lees meer

Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Lees meer

Marketingcookies worden gebruikt om bezoekers te volgen wanneer ze verschillende websites bezoeken. Hun doel is advertenties weergeven die zijn toegesneden op en relevant zijn voor de individuele gebruiker. Deze advertenties worden zo waardevoller voor uitgevers en externe adverteerders.