Netwerk Dementie

Convenant ondertekend voor regionaal samenwerken rondom dementie

In Nederland zijn er ruim 290.000 mensen met dementie, een aantal dat de komende jaren sterk zal toenemen. Ongeveer 12.000 van deze mensen zijn jonger dan 65 jaar. In het gebied Noordwest-Veluwe wonen meer dan 3.000 mensen met dementie. De kans is erg groot dat iedereen, direct of indirect, te maken krijgt met dementie. Regionaal met elkaar samenwerken rondom mensen met dementie draagt bij aan betere zorg en ondersteuning van mensen met dementie zelf en hun mantelzorgers.

Op donderdag 22 september jl. ondertekenden alle deelnemende partijen van het regionale netwerk dementie Noordwest-Veluwe een samenwerkingsovereenkomst. Namens de gemeenten zetten de wethouders hun handtekening. Het regionale netwerk bestaat uit diverse partijen: zorgaanbieders, huisartsen, apothekers, welzijnsorganisaties en gemeenten.

Meer weten over netwerk dementie? Neem dan contact op met Wendela Erbrink via wendela@samenwerkenbijdementie.nl.

Gezond Veluwe maakt gebruik van cookies.

We gebruiken noodzakelijke cookies om onze website goed te laten werken. Met jouw toestemming plaatsen wij statistische cookies die worden gebruikt om de website te testen en te verbeteren. Als je marketingcookies accepteert delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Geef hieronder aan welke categorie cookies we mogen plaatsen.

Lees meer

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Lees meer

Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Lees meer

Marketingcookies worden gebruikt om bezoekers te volgen wanneer ze verschillende websites bezoeken. Hun doel is advertenties weergeven die zijn toegesneden op en relevant zijn voor de individuele gebruiker. Deze advertenties worden zo waardevoller voor uitgevers en externe adverteerders.