Werkwijze Parkinson

Casemanager Parkinson inzetbaar in hele regio

Om de zorg voor Parkinson-patiënten die complexe zorg nodig hebben in Harderwijk te verbeteren is sinds november 2020 een casemanager Parkinson aangesteld. En dit blijkt heel goed te werken. Daarom is deze werkwijze vanaf nu beschikbaar voor de hele regio van GezondVeluwe.

Eén aanspreekpunt

De eerste ervaringen met de inzet van een casemanager in Harderwijk waren bijzonder positief, waardoor dit concept nu is opgeschaald. Door een casemanager aan te stellen hebben Parkinson-patiënten die meerdere zorgprofessionals om zich heen hebben één aanspreekpunt. Door daarnaast te communiceren met OZO Verbindzorg zijn alle partijen beter op de hoogte van wat er speelt rondom een patiënt.

Zeer gewaardeerd

Sinds november 2020 is Karin Kleis van Icare als Parkinson-verpleegkundige in de eerste lijn
aangesteld als casemanager van een aantal patiënten met een complexe zorgvraag in Harderwijk. Bij de evaluatie een jaar later blijkt dat haar inzet door zowel patiënten als andere professionals zeer gewaardeerd werd. Patiënten zeiden dingen als “ik voel me gesteund” en “ze ontlast me”. Andere professionals gaven aan nu beter op de hoogte te zijn van wat er speelt bij hun patiënten en bovendien betere beslissingen te maken.

Meer informatie over deze werkwijze is de vinden op de website en de app van TCC Beter Samen (onder neurologie).

Gezond Veluwe maakt gebruik van cookies.

We gebruiken noodzakelijke cookies om onze website goed te laten werken. Met jouw toestemming plaatsen wij statistische cookies die worden gebruikt om de website te testen en te verbeteren. Als je marketingcookies accepteert delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Geef hieronder aan welke categorie cookies we mogen plaatsen.

Lees meer

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Lees meer

Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Lees meer

Marketingcookies worden gebruikt om bezoekers te volgen wanneer ze verschillende websites bezoeken. Hun doel is advertenties weergeven die zijn toegesneden op en relevant zijn voor de individuele gebruiker. Deze advertenties worden zo waardevoller voor uitgevers en externe adverteerders.