Nieuwe samenwerkingsovereenkomst ondertekend

Samenwerking palliatieve zorg bekrachtigd

Een paar weken terug tekenden de bestuurders van de zorgorganisaties van de Noordwest Veluwe een samenwerkingsovereenkomst voor 2021-2027. Ook het netwerk palliatieve zorg Noordwest Veluwe ondertekende de overeenkomst waarmee het belang van samenwerken in de palliatieve zorg wordt bekrachtigd.

Samenwerkingsovereenkomst

De al eerder opgestelde samenwerkingsovereenkomst is na het bestuurlijk overleg van GezondVeluwe ondertekend. Het ziekenhuis St Jansdal, Huisartsengroep Medicamus, VVT ZNWV en Icare thuiszorg waren de eerste organisaties die de nieuwe overeenkomst tekenden. Andere VGZ, thuiszorg en vrijwillige inzet Palliatieve zorg thuis VPTZ waren aanwezig. In totaal hebben 22 organisaties de samenwerkingsovereenkomst getekend.

Netwerk palliatieve zorg

Palliatieve zorg is alles wat gedaan kan worden als je ongeneeslijk ziek bent. In het netwerk palliatieve zorg Noordwest Veluwe werken organisaties samen om de zorg voor mensen in de laatste levensfase zo goed mogelijk te organiseren en de kwaliteit en toegankelijkheid van zorg in de regio verbeteren. Het gebied van het netwerk beslaat Nijkerk, Putten, Ermelo, Harderwijk, Zeewolde, Nunspeet, Elburg en Oldebroek. Voor de komende jaren is het van belang dat zorgprofessionals in de regio elkaar kennen, de krachten bundelen, leren met én van elkaar en samen rond de patiënt en naasten staan. Bewustwording van de burger dat die al vroegtijdig zal nadenken over het feit dat het leven eindig is, zal blijvend op de agenda staan. 

De netwerkcoördinator Willemien Schep is het aanspreekpunt van het Netwerk Palliatieve Zorg Noordwest Veluwe. w.schep@willemholtrophospice.nl 

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst.
Bovenste rij vlnr: Hendrik de Vries (Stichting Palliatieve Zorg Veluwe), Leonie Boven (Ziekenhuis St. Jansdal), Mariëlle Bothof (Huisartsen Medicamus)
Onderste rij vlnr: René Roelofs (HEST), Gerda van de Geer (RST zorgverleners), Gia Wallinga (Icare), Bert Brouwer (Careander)

Gezond Veluwe maakt gebruik van cookies.

We gebruiken noodzakelijke cookies om onze website goed te laten werken. Met jouw toestemming plaatsen wij statistische cookies die worden gebruikt om de website te testen en te verbeteren. Als je marketingcookies accepteert delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Geef hieronder aan welke categorie cookies we mogen plaatsen.

Lees meer

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Lees meer

Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Lees meer

Marketingcookies worden gebruikt om bezoekers te volgen wanneer ze verschillende websites bezoeken. Hun doel is advertenties weergeven die zijn toegesneden op en relevant zijn voor de individuele gebruiker. Deze advertenties worden zo waardevoller voor uitgevers en externe adverteerders.