Mijlpaal bereikt

Pilot acute ongeplande wijkverpleging start 1 december

In het maandbericht van september was te lezen dat voor het project Coördinatie Acute Ongeplande Wijkverpleging een pilot in Harderwijk van start zou gaan. Vorige week bereikten we een mooie mijlpaal waardoor de pilot op 1 december echt kan starten. Lees er meer over in dit bericht.

Pilot

Om het geheugen op te frissen gaan we eerst even terug naar wat we tijdens de pilot gaan doen. In de pilot nemen de aanbieders van wijkverpleging in Harderwijk gezamenlijk de verantwoordelijkheid om binnen 24 uur na verwijzing wijkverpleging in te zetten bij mensen waar dat acuut noodzakelijk is, zodat escalatie en opname kunnen worden voorkomen. Alle verwijzingen voor acute, ongeplande thuiszorg verlopen van maandag tot en met vrijdag 8.30 tot 22.00 uur via het Veluws Ouderen Servicepunt (VOS).

Mijlpaal

Vorige week behaalden we in dit project een mooie mijlpaal: met alle zes de aanbieders van wijkverpleging in Harderwijk en met de verwijzers (huisartsen, SEH artsen in het St Jansdal en de Spoedpost) hebben we overeenstemming bereikt over de werkwijze en ieders rol daarin. Dus de pilot kan nu echt van start. De pilot loopt van 1 december tot 1 maart. Inmiddels zijn de verwijzers geïnformeerd en op zeer korte termijn wordt de samenwerkingsovereenkomst getekend.

Meer informatie

De projectleiding is in handen van Hieke van Haarst van Raedelijn. Meer weten over dit project? Neem dan contact op met Hieke via hvhaarst@raedelijn.nl.

Gezond Veluwe maakt gebruik van cookies.

We gebruiken noodzakelijke cookies om onze website goed te laten werken. Met jouw toestemming plaatsen wij statistische cookies die worden gebruikt om de website te testen en te verbeteren. Als je marketingcookies accepteert delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Geef hieronder aan welke categorie cookies we mogen plaatsen.

Lees meer

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Lees meer

Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Lees meer

Marketingcookies worden gebruikt om bezoekers te volgen wanneer ze verschillende websites bezoeken. Hun doel is advertenties weergeven die zijn toegesneden op en relevant zijn voor de individuele gebruiker. Deze advertenties worden zo waardevoller voor uitgevers en externe adverteerders.