Samenwerking

Een samenwerking met de GGD

Begin maart sloot Jacqueline Baardman, directeur publieke gezondheid van de GGD Noord- en Oost Gelderland, aan bij een vergadering van de Bestuurlijke Regiegroep GezondVeluwe. Naast acute onderwerpen zoals de Covid-19 pandemie werd er ook gesproken over de ambitie van GezondVeluwe en de mogelijke bijdrage van de GGD aan die ambitie.

Raakvlakken

De conclusie van dit overleg? Er zijn veel raakvlakken tussen de thema’s waar GezondVeluwe mee bezig is en waar ook de GGD zich op richt. Thema’s waar de GGD zich op richt zijn: preventie, jeugd, weerbaarheid & veerkracht en ouderen. Ook de leefstijlaspecten vormen een speerpunt van de GGD: bewegen, roken, alcohol en voeding.

Hoe verder?

Vanwege diverse raakvlakken is afgesproken dat Jacqueline Baardman de Bestuurlijke Vergaderingen van GezondVeluwe vanaf heden bijwoont. Eind dit jaar wordt bekeken of het wenselijk is om de samenwerking structureel voort te zetten en zo ja, in welke vorm. Daarop vooruitlopend onderzoeken we alvast of er mogelijkheden zijn om data die de GGD verzamelt te koppelen aan de informatie in het dashboard van GezondVeluwe.

Gezond Veluwe maakt gebruik van cookies.

We gebruiken noodzakelijke cookies om onze website goed te laten werken. Met jouw toestemming plaatsen wij statistische cookies die worden gebruikt om de website te testen en te verbeteren. Als je marketingcookies accepteert delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Geef hieronder aan welke categorie cookies we mogen plaatsen.

Lees meer

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Lees meer

Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Lees meer

Marketingcookies worden gebruikt om bezoekers te volgen wanneer ze verschillende websites bezoeken. Hun doel is advertenties weergeven die zijn toegesneden op en relevant zijn voor de individuele gebruiker. Deze advertenties worden zo waardevoller voor uitgevers en externe adverteerders.