Een succesvol jaar

Afsluiting 2020: JGGZ

Het jaar 2020 is bijna voorbij en dat geeft ons een mooi moment om terug te blikken op het afgelopen jaar. Wat hebben we gedaan in 2020 en wat zijn de mooiste ontwikkelingen binnen het thema JGGZ? Een aantal leden van de projectgroep blikt terug op een actief jaar. Daarnaast kijken we ook vooruit en delen wij de plannen voor 2021 met jullie!

2020

2020 stond voor iedereen in het teken van corona. Ook de pilotmedewerkers Jeugd werden op de proef gesteld: ‘Hoe kunnen we vanuit de huisartspraktijken klaar blijven staan voor kinderen en jongeren met GGZ-(gerelateerde) problematiek?’. We spraken eerder dit jaar al
van een groot aanpassingsvermogen wat zichtbaar werd. En ondanks corona, zijn in 2020 maar liefst vier nieuwe pilots gestart in Nunspeet, Putten en Wezep.
Daarnaast werd een duidelijke meerwaarde concreet in de 1-meting van de pilots: kinderen, jongeren (en opvoeders) geven gemiddeld een 8,1 aan de gesprekken met de pilotmedewerkers bij de huisartsenpraktijken. Eén van de opvoeders gaf in de enquête aan: ‘Wat we goed vonden aan de hulp? Het was adequaat, inlevend en snel.’ Sinds de start van de pilots in 2019 zijn er ruim 400 kinderen geholpen in de pilots.

Vooruitblik

Het succes van de pilots willen we voortzetten. In het nieuwe jaar zal de focus liggen om van de pilots een reguliere werkwijze te maken. Wat is voor de samenwerking met de huisartsenpraktijken en lokale CJG-teams nodig om dit goed in te bedden? Hoe sluit het aan op het gemeentelijke beleid? Hoe kunnen we nog concreter maken wat de kosten en baten van de pilots zijn?
In het voorjaar van 2021 staat de eindmeting van de pilots gepland. Dit doen we aan de hand van de kwantitatieve data, evaluatiegesprekken, enquêtes onder professionals en de input van kinderen, jongeren en hun opvoeders.
Met elkaar zetten we 2021 in het teken van het afsluiten van een succesvolle pilotperiode!

Meer weten?

Ga naar www.gezondveluwe.nl/jeugd-ggz of neem contact op met Simone Boer, projectleider pilots Jeugd GezondVeluwe via sboer@raedelijn.nl. Voor maandelijkse updates meld je je aan voor het maandbericht via info@gezondveluwe.nl.

Gezond Veluwe maakt gebruik van cookies.

We gebruiken noodzakelijke cookies om onze website goed te laten werken. Met jouw toestemming plaatsen wij statistische cookies die worden gebruikt om de website te testen en te verbeteren. Als je marketingcookies accepteert delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Geef hieronder aan welke categorie cookies we mogen plaatsen.

Lees meer

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Lees meer

Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Lees meer

Marketingcookies worden gebruikt om bezoekers te volgen wanneer ze verschillende websites bezoeken. Hun doel is advertenties weergeven die zijn toegesneden op en relevant zijn voor de individuele gebruiker. Deze advertenties worden zo waardevoller voor uitgevers en externe adverteerders.