Video-overleg

Goede afstemming dankzij GezondVeluwe

Dat GezondVeluwe als netwerkorganisatie ook tijdens de Corona uitbraak een rol heeft mag duidelijk zijn. We delen hierover graag nog een voorbeeld: het video-overleg tussen huisartsenorganisatie Medicamus en de wethouders dat eens per 2 weken plaatsvindt.

De overleggen hebben als doel om zorgen te delen en beleid rondom Covid-19 uit te wisselen. Een voorbeeld van huisartsenbeleid is dat Medicamus ervoor gekozen heeft om geen aparte huisartsenpraktijk in te richten waar alle coronaverdachte patiënten naar toe gaan. Geen clustering van deze patiënten maar per praktijk het beleid opvolgen. Dit betekent dat patiënten wordt verzocht zoveel mogelijk telefonisch contact op te nemen met de huisarts en niet naar de praktijk te komen. De hoeveelheid contacten worden gemonitord, evenals het aantal corona verdenkingen en besmettingen.

In Nunspeet wordt veel activiteit waargenomen. Omdat de gemeenten (wethouders, burgemeesters) de schakel vormen naar de GGD (regio Noord Oost Gelderland) is ook die samenwerking onderwerp van gesprek. Vanuit de huisartsenorganisatie en ook vanuit de gemeenten worden de afspraken rondom Corona-beleid zoveel mogelijk regionaal, binnen GezondVeluwe afgestemd.  De GGD-regio is echter veel groter.  Dit vraagt om voortdurende afstemming en het toepasbaar maken van GGD-richtlijnen binnen de schaal van de regio Noord West Veluwe.

Tot slot: In alle gemeenten zijn inzamelpunten geopend voor persoons bescherming zoals mondkapjes en spatbrillen. Hieraan is nog steeds een grote behoefte onder zorgverleners.

Meer hierover lees je in dit artikel van de Stentor >>

Gezond Veluwe maakt gebruik van cookies.

We gebruiken noodzakelijke cookies om onze website goed te laten werken. Met jouw toestemming plaatsen wij statistische cookies die worden gebruikt om de website te testen en te verbeteren. Als je marketingcookies accepteert delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Geef hieronder aan welke categorie cookies we mogen plaatsen.

Lees meer

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Lees meer

Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Lees meer

Marketingcookies worden gebruikt om bezoekers te volgen wanneer ze verschillende websites bezoeken. Hun doel is advertenties weergeven die zijn toegesneden op en relevant zijn voor de individuele gebruiker. Deze advertenties worden zo waardevoller voor uitgevers en externe adverteerders.