Landelijke akkoorden

Lees mee: op weg naar een gezamenlijk gedragen Regiobeeld IZA

Donderdag 15 juni kwamen vele professionals in de regio Noord-Veluwe en Zeewolde samen in Harderwijk voor de presentatie van het (concept) Regiobeeld van de regio Noord-Veluwe en Zeewolde. Omdat we het belangrijk vinden om tot een gezamenlijk gedragen beeld te komen, is er nog een aantal dagen de tijd om te reageren op het concept regiobeeld dat gepresenteerd is.

Over het regiobeeld

Erik Koekoek van zorgverzekeraar Zilveren Kruis nam alle aanwezigen mee in het waarom van de bijeenkomst. Vervolgens leidde Mark Callaars, adviseur bij Raedelijn en informatiemanager voor GezondVeluwe. iedereen door de highlights en hoofdconclusies van het regiobeeld voor Noord-Veluwe en Zeewolde.

Reageer op het regiobeeld

Benieuwd naar het regiobeeld voor Noord-Veluwe en Zeewolde? Bekijk en download het hieronder. De deadline voor publiceren is 1 juli 2023, daarom heeft iedereen nog een aantal dagen om te reageren op het concept regiobeeld. Missen er nog essentiële onderwerpen? Dan kun je dit tot woensdag 21 juni aanstaande doorgeven aan Mark Callaars via mcallaars@raedelijn.nl.

Over de bijeenkomst

De regionale bijeenkomst werd georganiseerd door Zilveren Kruis en de gemeenten in de regio Noord-Veluwe en Zeewolde (Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek, Putten en Zeewolde). Met als doel om een gezamenlijk gedragen beeld te krijgen van de regio, wat is er afgelopen jaren gebeurd en welke uitdagingen liggen er in de toekomst? Ook was er aandacht voor een aantal initiatieven in de regio, zoals OKO en GEM. En zijn de eerste stappen gezet voor het regioplan, het vervolg op het regiobeeld dat eind van dit jaar gereed moet zijn.

Het programma zag er als volgt uit:

  • Welkom en aanleiding bijeenkomst door Willem Krooneman, wethouder in Elburg en bestuurlijk trekker namens de gemeenten in Noord-Veluwe en Zeewolde
  • Context bijeenkomst regiobeeld Noord-Veluwe en Zeewolde door Erik Koekoek van Zilveren Kruis
  • Highlights en hoofdconclusies regiobeeld Noord-Veluwe en Zeewolde door Mark Callaars, adviseur bij Raedelijn en informatiemanager GezondVeluwe
  • Inwonersparticipatie door Jan Peter Hijnberg, bestuurslid van de Gelderse Academie
  • Samenwerking medisch domein, paramedici en sociaal domein door Nanette Egberts van de Paramedische zorggroep Flegel
  • OKO: opgroeien in een kansrijke omgeving door Puttense wethouder Jim van den Hoorn en Tara van den Brink, projectleider OKO
  • GEM: ecosysteem mentale gezondheid door Bert van Putten van gemeente Harderwijk en Aukje Otter van praktijkhuis Ixta Noa
  • Vervolgproces tot regioplan Noord-Veluwe en Zeewolde door Alma van Maanen, regiocoördinator IZA/GALA namens de gemeenten

Kijk de presentatie terug

Kon je niet bij de bijeenkomst over het regiobeeld zijn? Of wil je nog eens teruglezen? Je kunt de presentatie hieronder bekijken en downloaden.

Meer weten of contact?

Wil je meer weten over het proces rondom het regiobeeld en het komende regioplan? Dan kun je contact opnemen met Alma van Maanen, regiocoördinator IZA/GALA voor de gemeenten in Noord-Veluwe en Zeewolde, via alma.van.maanen@elburg.nl.

Gezond Veluwe maakt gebruik van cookies.

We gebruiken noodzakelijke cookies om onze website goed te laten werken. Met jouw toestemming plaatsen wij statistische cookies die worden gebruikt om de website te testen en te verbeteren. Als je marketingcookies accepteert delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Geef hieronder aan welke categorie cookies we mogen plaatsen.

Lees meer

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Lees meer

Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Lees meer

Marketingcookies worden gebruikt om bezoekers te volgen wanneer ze verschillende websites bezoeken. Hun doel is advertenties weergeven die zijn toegesneden op en relevant zijn voor de individuele gebruiker. Deze advertenties worden zo waardevoller voor uitgevers en externe adverteerders.