Monitoring

0-meting Oncologie: de resultaten

Voor het project oncologische (na)zorg Gezond Veluwe willen we graag weten wat de uitkomsten zijn van het project. Daarom monitoren we patiënten en professionals op twee momenten tijdens het project. De eerste meting is afgerond en de resultaten zijn binnen.

Passende (na)zorg

In 2020 en 2021 werken organisaties op de Noordwest-Veluwe samen aan het verbeteren van oncologische (na)zorg. Het uitgangspunt is dat mensen die kanker hebben (gehad) passende na(zorg) ontvangen en daarbij zoveel mogelijk zelf de regie voeren.

De monitoring

Tijdens de monitoring vragen we patiënten en professionals naar hun ervaringen met de gevolgen van kanker. We vragen naar fysieke, sociale en psychische gevolgen. Ook brengen we in beeld hoe de samenwerking tussen professionals wordt ervaren. Patiënten vragen we daarnaast de ervaren kwaliteit van leven en zorg een score te geven.

De resultaten

De hoge respons op de eerste meting laat ons zien dat het onderwerp onder patiënten en professionals leeft. Opvallend is dat de patiënten de samenwerking tussen professionals positief beoordelen met een 7,8, terwijl professionals meer ruimte voor verbetering zien: zij geven de samenwerking met een 6,7 meer dan een punt lager. De input uit de monitoring, onder andere over waar professionals ruimte ervaren voor verbetering, bevestigen ons dat we aan de juiste doelen werken. We nemen de input mee in de resterende periode van het project.

De volgende stap

Eind 2021/begin 2022 starten we het tweede meetmoment. Dan krijgen we inzicht in veranderingen en de ontwikkelingen. Deze delen we dan graag met u. Voor meer informatie over het project en inzicht in hoeveel mensen in de regio kanker hebben kunt u terecht op gezondveluwe.nl/oncologie.

Gezond Veluwe maakt gebruik van cookies.

We gebruiken noodzakelijke cookies om onze website goed te laten werken. Met jouw toestemming plaatsen wij statistische cookies die worden gebruikt om de website te testen en te verbeteren. Als je marketingcookies accepteert delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Geef hieronder aan welke categorie cookies we mogen plaatsen.

Lees meer

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Lees meer

Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Lees meer

Marketingcookies worden gebruikt om bezoekers te volgen wanneer ze verschillende websites bezoeken. Hun doel is advertenties weergeven die zijn toegesneden op en relevant zijn voor de individuele gebruiker. Deze advertenties worden zo waardevoller voor uitgevers en externe adverteerders.