Podcast

Nieuwe aflevering Grand Café de Afstand

In opdracht van Gezond Veluwe en in samenwerking met de stichting Socialrun presenteren GGZ-ervaringsdeskundigen Carlijn en Jerry de tweede aflevering van de podcast Grand Café de Afstand. In dit digitale café spreken Carlijn en Jerry met twee andere ervaringsdeskundigen over wat het betekent om psychische – of maatschappelijke kwetsbaarheden te hebben. 

In deze aflevering horen we Shanna en Helma. Vaste columniste Shanna is ervaringsdeskundige en coördinator herstel bij verschillende organisaties op de Veluwe en gaste Helma is medewerker bij het onlangs in Harderwijk geopende Praktijkhuis.

In haar column legt Shanna uit hoe ze zich losmaakte van haar trauma’s en zichzelf weer terugvond. Helma kreeg op 30-jarige leeftijd te horen dat ze nooit meer aan het werk zou komen. Inmiddels heeft Helma het tegendeel bewezen en is ze een dragende kracht in het Praktijkhuis, al blijft ze daar zelf vrij bescheiden over. Met Helma praten we over haar herstel, de WRAP, de helende werking van schrijven en Het Praktijkhuis, dat met stevige support van de gemeente opgericht kon worden.

Podcast Grand Café de Afstand

Carlijn Mol  |  Productie, presentatie en montage
Jerry Allon  |  Productie, presentatie en montage
Shanna de Freitas  | Columniste en tafeldame
Helma van den Hoek |  Gaste
Ymke Wieringa  |   Visuele productie
Het Praktijkhuis Harderwijk  |  Faciliteiten