Koppeling Crisiskaart

Primeur voor de provincie

Een mooie primeur voor de Noordwest Veluwe: de Crisiskaart (ook wel hulpkaart) is nu gekoppeld aan de meldkamer. Noordwest Veluwe is na Rotterdam de tweede regio in Nederland waarin dit geregeld is.

“Kort samengevat betekent deze koppeling dat na expliciete toestemming van de kaarthouder, er selectieve informatie wordt gedeeld met het politie informatiesysteem” vertelt projectleider Lars Luijkx. “Wanneer er een melding over een persoon met een Crisiskaart binnenkomt op de meldkamer worden deze gegevens zichtbaar. Dit is essentieel bij het bieden van de juiste en gepaste hulp.”

De informatie die gedeeld wordt met de politie wordt samen met de kaarthouder gekozen. Dit kan benaderinformatie zijn, ‘wanneer ik in crisis ben, reageer ik slecht op zwaailichten en gehaast politiepersoneel’, of ‘wanneer ik het even niet meer weet, neem dan contact op met mijn broer en begeleider van organisatie X’, of ten slotte ‘wanneer ik de weg kwijt ben, laat mij dan a.u.b. niet opnemen bij organisatie X maar liever bij organisatie Y’.

Deze koppeling is essentieel voor het bieden van juiste en gepaste hulp


Luijkx: “Ook de politie is erg blij met deze informatie. Zo kunnen zij beter reageren op een melding en de juiste hulp bieden. Voor de kaarthouders die deze informatie hebben gedeeld betekent het dat zij in tijden van crisis toch nog enige mate van regie hebben en hier vooraf al goed over nagedacht is.”

Gemeenten Harderwijk, Ermelo, Putten, Nunspeet, Elburg, Oldebroek en Barneveld doen mee, en er zijn inmiddels 8 Crisis/hulp-kaarten gekoppeld aan het politie informatiesysteem.

Meer informatie?

Neem contact op met Koos de Boed via info@herstelproces.nl of projectleider Lars Luijkx via lluijkx@raedelijn.nl

Of kijk op https://www.herstelproces.nl/1119-2/aanmelden-crisiskaart-veluwe/

Gezond Veluwe maakt gebruik van cookies.

We gebruiken noodzakelijke cookies om onze website goed te laten werken. Met jouw toestemming plaatsen wij statistische cookies die worden gebruikt om de website te testen en te verbeteren. Als je marketingcookies accepteert delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Geef hieronder aan welke categorie cookies we mogen plaatsen.

Lees meer

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Lees meer

Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Lees meer

Marketingcookies worden gebruikt om bezoekers te volgen wanneer ze verschillende websites bezoeken. Hun doel is advertenties weergeven die zijn toegesneden op en relevant zijn voor de individuele gebruiker. Deze advertenties worden zo waardevoller voor uitgevers en externe adverteerders.