Workshop: angst na kanker

Ongeveer 115.000 mensen per jaar krijgen de diagnose kanker. Naast de lichamelijke gevolgen, heeft kanker ook psychisch enorme impact. Op de patiënt zelf maar ook op zijn of haar naasten. Dat weten we vanuit Onco in Balans en GezondVeluwe als geen ander. Vanuit verschillende disciplines hebben wij te maken met mensen die getroffen zijn door kanker. We willen meer leren over de psychische impact en wat wij als zorgprofessional vanuit de regio Noordwest Veluwe hierin kunnen betekenen. Daarom organiseren we een reeks workshops over de psychosociale gevolgen van kanker.

Workshop Angst na kanker
29 maart van 19.00 tot 21.00 uur, online

Ongeveer 85% van de mensen die de diagnose kanker krijgt, heeft last van angstklachten. Bij 1 op de 3 mensen zijn dat forse klachten die ook jaren na de behandeling nog hoog kunnen opspelen. Ook partners van (ex)kankerpatiënten hebben veel last van angst. Angst en onzekerheid zijn logische reacties maar ze hebben invloed op je werk, relatie, sociale contacten en je slaappatroon. In veel gevallen is er iets aan te doen. Wat kun je als zorgprofessional betekenen voor deze patiënten? Op welke signalen moet je letten, hoe maak je het bespreekbaar en welke interventies zijn er? Tijdens deze workshop geven we inzicht en concrete handvatten.

Meer informatie en aanmelden

De workshop is voor professionals die oncologische (na)zorg verlenen op de Noordwest-Veluwe. Een mooi kans om collega’s uit verschillende domeinen te leren kennen én van elkaar te leren!

De kosten voor deze workshop zijn € 35,- Je kunt je aanmelden via de Medicamus academie. Als je voor het eerst inschrijft via de Medicamus academie dan moet je eenmalig registreren. Volg hiervoor de instructies op de website. Na registratie ontvang je een mail die je moet bevestigen, soms komt deze in je spam box.

Bij vragen over het aanmelden kun je contact opnemen met Gerja Evink: nascholing@medicamus.nl tel: 0341-217252. Kort voor de workshop ontvang je de link voor de ZOOM meeting.

Accreditatie

Accreditatie wordt voor 2 punten per workshop aangevraagd bij: Keurmerk Fysiotherapie, ABC-1, NvVPO en V&VN. Voor de overige deelnemers is na afloop een certificaat beschikbaar.

Helen Dowling Academie

De workshop wordt verzorgd door de Helen Dowling Academie, onderdeel van het Helen Dowling Instituut. Het Helen Dowling Instituut (HDI) is sinds haar oprichting in 1988 een toonaangevend instituut op het gebied van de psycho-oncologie. Het HDI biedt professionele psychologische zorg aan mensen die als patiënt of naaste getroffen zijn door kanker. Daarnaast verricht het HDI wetenschappelijk onderzoek en biedt het scholing vanuit de Helen Dowling Academie.

Onco in Balans en Oncologische (na)zorg GezondVeluwe

De workshop is op initiatief van Onco in Balans en GezondVeluwe. Mensen die kanker hebben (gehad) passende (na)zorg bieden en zoveel mogelijk zelf de regie laten voeren. Daar werken we aan binnen regionaal oncologienetwerk Onco in Balans en het project oncologische (na)zorg GezondVeluwe.

Uit gesprekken met patiënten en professionals komt naar voren dat er behoefte is aan zorg en ondersteuning bij psychosociale klachten op verschillende momenten na de diagnose kanker. Daarom vroegen we HDI scholing te bieden voor alle professionals die oncologische (na)zorg verlenen op de Noordwest-Veluwe. De scholing en accreditaties worden mede mogelijk gemaakt door de Medicamus academie, Berekuyl academy en St Jansdal academie.

Details

  • Datum: dinsdag 29 maart 2022
  • Tijd: 19:00

← Terug naar agenda