Palliatieve Zorg

Campagne ‘Weet u wat u wilt?’ van start

Op 23 mei is tijdens een bijeenkomst de bewustwordingscampagne ‘Weet u wat u wilt?’ van Medicamus en het Netwerk Palliatieve Zorg Noordwest Veluwe van start gegaan. Door middel van deze campagne willen Het Netwerk Palliatieve Zorg en Medicamus het gesprek stimuleren om te praten over de wensen rondom de zorg in de laatste levensfase. De bijeenkomsten rondom deze ‘campagne’ worden aan de hele regio aangeboden.

Wat zijn de wensen rondom de zorg in de laatste levensfase

Dat we op een gegeven moment overlijden is onvermijdelijk. Je hebt er geen invloed op. Maar op sommige dingen, zoals de zorg in de laatste levensfase, kun je wél invloed hebben. Door er tijdig
over na te denken en te praten. Met naasten en de eigen huisarts. Dat zijn belangrijke gesprekken die voor veel rust kunnen zorgen. Om dit gesprek te stimuleren, is de bewustwordingscampagne ‘Weet u wat u wilt?’ van Medicamus en het Netwerk Palliatieve Zorg Noordwest Veluwe van start gegaan. Huisartsen van Zorgplein De Enk uit Nunspeet hebben op 23 mei de aftrap gedaan van een ‘Weet u wat u wilt?’ bijeenkomst. Voor deze bijeenkomst zijn patiënten vanaf 75 jaar uitgenodigd, samen met een naaste.

Bijeenkomst in Nunspeet

Onder leiding van Leendert Braal, netwerkondersteuner, hebben de huisartsen van Zorgplein De Enk uit Nunspeet de patiënten verteld over medische keuzes die ze kunnen maken. Ook werden mensen geïnterviewd die rondom dit thema werkzaam zijn, zoals een coördinator van de terminale thuisondersteuning van Het Venster en een coördinator van Hospice de Regenboog. Zij hebben verteld over de mogelijke zorg die patiënten in de palliatieve fase kunnen krijgen. Deelnemers en ook huisartsen kijken zeer tevreden terug op een waardevolle avond! Op 30 mei heeft ook een bijeenkomst plaatsgevonden met de huisartsen van de Oosterlaan uit Nunspeet. Bijeenkomsten die gehouden gaan worden in de rest van de regio volgen.

Wil je zelf een ‘Weet u wat u wilt?’ bijeenkomst organiseren?

Wil je zelf ook het gesprek aan gaan met patiënten? Heb je als huisarts (of zorgorganisatie) interesse om ook een ‘Weet u wat u wilt’? bijeenkomst te organiseren, stuur dan een mail naar l.braal@willemholtrophospice.nl.

Gezond Veluwe maakt gebruik van cookies.

We gebruiken noodzakelijke cookies om onze website goed te laten werken. Met jouw toestemming plaatsen wij statistische cookies die worden gebruikt om de website te testen en te verbeteren. Als je marketingcookies accepteert delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Geef hieronder aan welke categorie cookies we mogen plaatsen.

Lees meer

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Lees meer

Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Lees meer

Marketingcookies worden gebruikt om bezoekers te volgen wanneer ze verschillende websites bezoeken. Hun doel is advertenties weergeven die zijn toegesneden op en relevant zijn voor de individuele gebruiker. Deze advertenties worden zo waardevoller voor uitgevers en externe adverteerders.