Ouderenzorg

Project ‘Doorontwikkeling VOS’ van start

Het Veluws Ouderen Servicepunt (VOS) wordt getransformeerd naar een onafhankelijk coördinatiepunt voor vervolgzorg voor ouderen. Dit coördinatiepunt wordt 24/7 bereikbaar voor zorgprofessionals. Er is eenduidige toegang, eenduidige urgentiebepaling, passende en gecoördineerde zorginzet en goede informatievoorziening waar (boven)regionale samenwerking onderwerp van gesprek zijn. De juiste zorg door de juiste zorgverlener op het juiste moment en de juiste plek.

Mariëlle Bothof, Medicamus

“Er is een enorme positieve energie om samen iets moois neer te zetten.”

Welke stappen zijn er genomen?

  1. Kijkje in elkaars keuken
    Een belangrijk punt van discussie was de noodzaak om triageprocessen te stroomlijnen en dubbel werk te verminderen. Binnen verschillende organisaties is door een ‘kijkje in elkaars keuken’ kritisch gekeken naar hoe triage momenteel wordt uitgevoerd en hoe deze processen zich tot elkaar verhouden. Ook de coördinatie van acute zorg tijdens kantoortijd en avond-, nacht- en weekenduren is besproken.
  2. Projectplanning en mijlpalen
    Samen zijn stappen bepaald over hoe om te gaan met de triageprocessen, over de samenwerking binnen het Coördinatiepunt en met ketenpartners en wat de benodigde middelen zijn. En welke werkgroep aan welk vraagstuk werkt. Denk hierbij aan onderzoek naar de in- en uitstroom, bepaling van triageverantwoordelijkheden en het vaststellen van het benodigde ICT-systeem.

Waar staan we nu?

Er ligt een concreet voorstel voor de in- en uitstroom van het coördinatiepunt. De knelpunten zijn in kaart gebracht en is er een efficiënt proces van aanmelding tot opname kortdurend verblijf vastgesteld. De komende tijd gaan meerdere werkgroepen (verder) aan de slag met onder andere scenario’s voor het triageteam en een beslisboom voor de triagist.

Kristel van Rooijen, projectleider

“Veel energie en verschillende disciplines van de werkvloer aan tafel, maakt dat we goede inhoudelijke discussies voeren en ook elke vergadering een stap verder komen.”

Meer weten?

Heb je vragen over dit project? Stuur een mailtje naar kristel.van.rooijen@qconsultzorg.nl

Gezond Veluwe maakt gebruik van cookies.

We gebruiken noodzakelijke cookies om onze website goed te laten werken. Met jouw toestemming plaatsen wij statistische cookies die worden gebruikt om de website te testen en te verbeteren. Als je marketingcookies accepteert delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Geef hieronder aan welke categorie cookies we mogen plaatsen.

Lees meer

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Lees meer

Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Lees meer

Marketingcookies worden gebruikt om bezoekers te volgen wanneer ze verschillende websites bezoeken. Hun doel is advertenties weergeven die zijn toegesneden op en relevant zijn voor de individuele gebruiker. Deze advertenties worden zo waardevoller voor uitgevers en externe adverteerders.