Dementie

Doe de Dementiemonitor voor het Netwerk Dementie

Het Netwerk Dementie wil een goed beeld krijgen over hoe het gaat met mensen met dementie en hun mantelzorgers. Hoe gaat het en wat kan er beter? Als die antwoorden er zijn, kan het netwerk met de lokale politiek, gemeenten en het zorgkantoor zorgen dat de dementiezorg en -ondersteuning verbetert. Daarom voert Alzheimer Nederland iedere twee jaar de Dementiemonitor uit.

Alzheimer Nederland zet zich in voor een betere kwaliteit van leven van mensen met dementie en hun mantelzorgers. Dit doen zij samen met het Nivel, het Nederlands Instituut voor Onderzoek van de Gezondheidszorg. De Dementiemonitor wordt iedere twee jaar uitgevoerd en zo ook nu. Mantelzorgers en mensen met dementie kunnen een vragenlijst invullen. De uitkomsten worden besproken met de landelijke politiek, gemeenten en zorgverzekeraars.

Jij kunt ons helpen!

Ken je mensen met dementie of mensen die zorgen voor een naaste met dementie? Attendeer ze op de Dementiemonitor. Help ze zo nodig de digitale vragenlijst in te vullen. Help je ons mee?

Als mensen de vragenlijst liever op papier willen invullen, kan dat ook. Stuur dan een mail naar dementiemonitor@alzheimer-nederland.nl met vermelding van naam en adres. Invullen kan tot eind juni.

Meer weten?

Wil je meer weten of promotiemateriaal opvragen? Dan kan via Mark Clarijs, netwerkregisseur Netwerk Dementie Noordwest-Veluwe. Mail naar mark@dementieregie.nl of bel 06-18026081. 

Gezond Veluwe maakt gebruik van cookies.

We gebruiken noodzakelijke cookies om onze website goed te laten werken. Met jouw toestemming plaatsen wij statistische cookies die worden gebruikt om de website te testen en te verbeteren. Als je marketingcookies accepteert delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Geef hieronder aan welke categorie cookies we mogen plaatsen.

Lees meer

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Lees meer

Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Lees meer

Marketingcookies worden gebruikt om bezoekers te volgen wanneer ze verschillende websites bezoeken. Hun doel is advertenties weergeven die zijn toegesneden op en relevant zijn voor de individuele gebruiker. Deze advertenties worden zo waardevoller voor uitgevers en externe adverteerders.