Palliatieve zorg

Bijscholing over palliatieve zorg en de Palliatieve Kit

Op 18 april jl. werden dokters- en apothekersassistenten bijgeschoold over palliatieve zorg en de Palliatieve Kit. Bij de scholing was een grote opkomst van zesentachtig dokters- en apothekersassistenten vanuit de hele regio. Dit toont de grote belangstelling onder hen aan.

De Palliatieve Kit

In de regio Noordwest Veluwe wordt de Palliatieve Kit sinds vorig jaar naar grote tevredenheid ingezet. De Palliatieve Kit is een box die middelen bevat om snel te kunnen handelen als bij palliatieve patiënten, die in de terminale fase zijn gekomen, een plotse verslechtering of een acuut probleem optreedt. De box wordt proactief besteld en bespaart veel tijd en ongemak voor patiënten en zorgverleners.

Eerder werden hier al huisartsen en apothekers over geïnformeerd. Op 18 april vond ook een specifieke scholing plaats voor dokters- en apothekersassistenten. Soms een vergeten groep, maar niet minder belangrijk in de keten van de palliatieve zorg.

Netwerk Palliatieve Zorg Noordwest Veluwe

De scholing werd georganiseerd door het Netwerk Palliatieve Zorg Noordwest Veluwe. Tijdens de scholing heeft Laleh Rahmani (apotheker) het gebruik en belang van de kit toegelicht. Pieter Schimmel (medisch consulent, palliatief consultteam) en Els Schimmel (verpleegkundig consulent, palliatief consultteam) gaven uitleg over alle facetten van de palliatieve zorg.

Tijdens de scholing gaven de deelnemers aan hoe belangrijk het is om geïnformeerd te zijn als de patiënten achteruitgaan om zo samen de juiste warme zorg en begeleiding te kunnen bieden. Binnen GezondVeluwe kijkt men naar een oplossing voor dit verzoek.

Gezond Veluwe maakt gebruik van cookies.

We gebruiken noodzakelijke cookies om onze website goed te laten werken. Met jouw toestemming plaatsen wij statistische cookies die worden gebruikt om de website te testen en te verbeteren. Als je marketingcookies accepteert delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Geef hieronder aan welke categorie cookies we mogen plaatsen.

Lees meer

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Lees meer

Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Lees meer

Marketingcookies worden gebruikt om bezoekers te volgen wanneer ze verschillende websites bezoeken. Hun doel is advertenties weergeven die zijn toegesneden op en relevant zijn voor de individuele gebruiker. Deze advertenties worden zo waardevoller voor uitgevers en externe adverteerders.