Oncologie

Zorgmarkt tijdens Wereldkankerdag een groot succes!

Op vrijdag 2 februari organiseerde ziekenhuis St Jansdal in samenwerking met de regionale oncologiezorgnetwerken een oncologische zorgmarkt in Harderwijk. Het was een zeer geslaagde en goedgevulde dag. Yvonne van Ginkel, Coördinerend Oncologie Verpleegkundige in het St Jansdal Ziekenhuis, schreef voor ons een verslag van deze zorgmarkt dat we graag met je delen.

“Kijk eens welke complete zorg wij op locatie Noordwest Veluwe bieden!”

Een enthousiaste Yvonne vertelt: “De laatste weken kregen we uit verschillende hoeken met grote regelmaat de vraag: ‘Waarom een zorgmarkt?” Nou, omdat we zoveel moois te bieden hebben aan onze zorgvragers en omdat we van elkaar niet altijd weten wat voor moois we allemaal bieden. En natuurlijk omdat we allemaal heel trots mogen zijn op het dankbare werk dat we doen. Want we hebben allemaal prachtige zorg te bieden.”

“Daarom was het voor ons, als zorgverleners, vanzelfsprekend om in het kader van Wereldkankerdag een zorgmarkt te organiseren om al het waardevolle zorgaanbod te laten zien op één locatie bij elkaar. Dit resulteerde in een enthousiaste en goedgevulde Dageraitzaal in het St Jansdal Ziekenhuis in Harderwijk. Zorgvragers en zorgverleners konden ervaren en laten zien welk aanbod er is aan passende zorg voor mensen met kanker en hun naasten. Het doel van de dag was om te laten zien: kijk eens welke complete oncologische zorg wij op locatie Noordwest Veluwe bieden! En dat is gelukt.”

“Wij vonden het heel spannend om dit voor de eerste keer te organiseren. Mede dankzij ieders enthousiasme en inzet hebben we een mooie markt kunnen neerzetten. Er was geen druk van uitlopende poli’s dus er was tijd. Tijd voor mooie en indrukwekkende gesprekken waarbij we waardevolle informatie hebben opgedaan die we meenemen om onze zorgvragers in de toekomst nog beter te kunnen ondersteunen.” 

“We zijn trots dat we dit met z’n allen hebben kunnen organiseren. Dat biedt ons de mogelijkheid om op voort te borduren in de toekomst.”

Over Wereldkankerdag

Ieder jaar wordt op 4 februari wereldwijd stilgestaan bij de impact van kanker, een ziekte waar 1 op de 2 mensen in Nederland op een zeker moment mee te maken krijgt. De ziekte verandert niet alleen het leven van de patiënt, maar beïnvloedt ook dat van diens omgeving. Kanker raakt iedereen. 

Over de zorgmarkt

Diverse organisaties en stichtingen rond oncologische zorg namen deel aan de zorgmarkt. Behalve het ziekenhuis waren ook zorgaanbieders aanwezig op onder andere het gebied van voeding, beweging, uiterlijke verzorging en mentale ondersteuning. De zorgmarkt was bedoeld voor iedereen die graag meer wil weten over mogelijkheden op het gebied van oncologische zorg in de regio Noordwest Veluwe.

Gezond Veluwe maakt gebruik van cookies.

We gebruiken noodzakelijke cookies om onze website goed te laten werken. Met jouw toestemming plaatsen wij statistische cookies die worden gebruikt om de website te testen en te verbeteren. Als je marketingcookies accepteert delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Geef hieronder aan welke categorie cookies we mogen plaatsen.

Lees meer

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Lees meer

Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Lees meer

Marketingcookies worden gebruikt om bezoekers te volgen wanneer ze verschillende websites bezoeken. Hun doel is advertenties weergeven die zijn toegesneden op en relevant zijn voor de individuele gebruiker. Deze advertenties worden zo waardevoller voor uitgevers en externe adverteerders.