Oncologie

Oncologische zorgmarkt op Wereldkankerdag

Op vrijdag 2 februari organiseert ziekenhuis St Jansdal in samenwerking met de regionale oncologiezorgnetwerken een oncologische zorgmarkt. De zorgmarkt vindt plaats van 11.00 tot 17.00 uur in ziekenhuis St Jansdal Harderwijk.

Wereldkankerdag

Ieder jaar wordt op 4 februari wereldwijd stilgestaan bij de impact van kanker, een ziekte waar 1 op de 2 mensen in Nederland op een zeker moment mee te maken krijgt. “De ziekte verandert niet alleen het leven van de patiënt, maar beïnvloedt ook dat van diens omgeving. Kanker raakt iedereen”, vertelt Yvonne van Ginkel, coördinerend oncologieverpleegkundige.

De zorgmarkt

Diverse organisaties en stichtingen nemen deel aan deze zorgmarkt. Behalve het ziekenhuis zijn ook zorgaanbieders aanwezig op onder andere het gebied van voeding, beweging, uiterlijke verzorging en mentale ondersteuning. Voor verschillende doelgroepen is er informatie verkrijgbaar. De zorgmarkt is bedoeld voor iedereen die graag meer wil weten over mogelijkheden op het gebied van oncologische zorg in de regio.

Toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.