Palliatieve zorg

Palliatieve kit beschikbaar op de Noordwest Veluwe

Vanaf nu is er een palliatieve kit beschikbaar in de regio Noordwest Veluwe. De kit is een box die alle middelen bevat om snel te kunnen handelen bij verslechtering van een palliatieve patiënt.

Het starten van een sedatie in de avond-, nacht- of weekenduren leverde regelmatig logistieke problemen op. Met name doordat de benodigde middelen die nodig zijn voor het starten, niet (snel) beschikbaar zijn. Daarom hebben apothekers, huisartsen en verpleegkundigen de palliatieve kit ontwikkeld.

Als een patiënt in de terminale fase komt, kan de huisarts de palliatieve kit voorschrijven. De apotheek levert dan de gesealde kit met onder andere medicatie en injectiematerialen. Zo staan alle benodigde materialen vast in huis klaar en kunnen zorgverleners snel handelen als een patiënt verslechterd.

Waar te verkrijgen?

De kit is in te zetten op plekken waar lokale huisartsen de medische zorg verlenen, zoals thuis of in een verzorgingshuis. De kit is op recept aan te vragen via de lokale apotheken in onze regio, via de dienstapotheek of de poliapotheek.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je ook terecht bij Willemien Schep, netwerkcoördinator Palliatieve Zorg Noordwest Veluwe, via w.schep@willemholtrophospice.nl.

Gezond Veluwe maakt gebruik van cookies.

We gebruiken noodzakelijke cookies om onze website goed te laten werken. Met jouw toestemming plaatsen wij statistische cookies die worden gebruikt om de website te testen en te verbeteren. Als je marketingcookies accepteert delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Geef hieronder aan welke categorie cookies we mogen plaatsen.

Lees meer

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Lees meer

Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Lees meer

Marketingcookies worden gebruikt om bezoekers te volgen wanneer ze verschillende websites bezoeken. Hun doel is advertenties weergeven die zijn toegesneden op en relevant zijn voor de individuele gebruiker. Deze advertenties worden zo waardevoller voor uitgevers en externe adverteerders.