Palliatieve zorg

Palliatieve kit beschikbaar op de Noordwest Veluwe

Vanaf nu is er een palliatieve kit beschikbaar in de regio Noordwest Veluwe. De kit is een box die alle middelen bevat om snel te kunnen handelen bij verslechtering van een palliatieve patiënt.

Het starten van een sedatie in de avond-, nacht- of weekenduren leverde regelmatig logistieke problemen op. Met name doordat de benodigde middelen die nodig zijn voor het starten, niet (snel) beschikbaar zijn. Daarom hebben apothekers, huisartsen en verpleegkundigen de palliatieve kit ontwikkeld.

Als een patiënt in de terminale fase komt, kan de huisarts de palliatieve kit voorschrijven. De apotheek levert dan de gesealde kit met onder andere medicatie en injectiematerialen. Zo staan alle benodigde materialen vast in huis klaar en kunnen zorgverleners snel handelen als een patiënt verslechterd.

Waar te verkrijgen?

De kit is in te zetten op plekken waar lokale huisartsen de medische zorg verlenen, zoals thuis of in een verzorgingshuis. De kit is op recept aan te vragen via de lokale apotheken in onze regio, via de dienstapotheek of de poliapotheek.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je ook terecht bij Willemien Schep, netwerkcoördinator Palliatieve Zorg Noordwest Veluwe, via w.schep@willemholtrophospice.nl.