mentale gezondheid

Derde VeranderAtelier Herstel Ondersteunend Gesprek

‘Geïnspireerd’, ‘gemotiveerd’ en ‘positieve energie’, een aantal antwoorden op de vraag: met welk gevoel verlaat je veranderatelier #3 van het Herstel Ondersteunend Gesprek (HOG)? Het resultaat van een middag uitwisselen over en werken aan de ontwikkeling van HOG in de Noord-Veluwe en Zeewolde.

Op 29 juni kwam een groep van 15 mensen bijeen in Harderwijk om met elkaar in gesprek te gaan over het Ecosysteem Mentale Gezondheid (GEM) en specifiek over de lopende experimenten van het Herstel Ondersteunend Gesprek (HOG).

Twee doelen: informeren én volgende stappen zetten

De bijeenkomst had twee doelen:

  • Informeren en verdiepen over GEM: deelnemers hadden aangegeven dat het zinvol blijft om met elkaar de inhoudelijke- en proces-principes van GEM te blijven bespreken. Deels omdat er steeds nieuwe mensen aanhaken, deels omdat dit iets is wat je moet blijven herhalen om met elkaar te leren waarom en hoe we doen wat we doen.
  • Hoofddoel: update van de vier HOG-experimenten om vervolgens samen volgende stappen te zetten.

Bekijk het verslag van deze middag, inclusief beeldmateriaal en slides >>