Nieuw thema

Denktank voor thema “Preventie”

Bestuurders van GezondVeluwe hebben begin dit jaar besloten dat er ruimte is om een nieuw thema op te pakken. Na 5 jaar GezondVeluwe met significante effecten op de triple aim zou een logische stap zijn om meer in te zetten op het versterken van gezondheid. Oftewel preventie. Zo kunnen we de beweging van ziekte en zorg naar gezondheid en geluk doorontwikkelen. We weten dat geluk en welbevinden positief bijdragen aan de ervaren gezondheid van mensen. Op dit moment wordt nagedacht over een afbakening van het thema.

Nieuw, maar niet onbekend

Preventie is nieuw voor het netwerk GezondVeluwe maar niet voor de partners in GezondVeluwe. Zij doen al veel op gebied van Preventie. Bijvoorbeeld de geluksroutes van de gemeente Harderwijk, JOGG en de interventies van de GGD in de regio.

Denktank en aanpak

Op dit moment wordt door een denktank nagedacht over een afbakening van het thema. Als we naar de gezondheidsdata van de GGD kijken, zien we dat inwoners in de regio met een laag opleidingsniveau relatief laag scoren op hun mentale gezondheid. Bij zowel de jeugd als volwassenen vindt ruim een derde zich mentaal ongezond. In de denktank nemen vertegenwoordigers van gemeenten, GGD, huisartsen, ziekenhuis en onderwijs (Landstede) deel. Adviseurs van Raedelijn coördineren dit. De volgende stap is om een voorstel te doen voor een concreet project of aanpak. 

Ideeën? Of behoefte aan meer informatie?
Neem dan contact op met Denise Seelen: dseelen@raedelijn.nl