Procedure aanmelden casemanager dementie

Hoe vraag je een casemanager dementie aan?

Binnen het Netwerk Dementie Noordwest-Veluwe krijgen ze vaak de vraag hoe men zich kan aanmelden voor de begeleiding van een casemanager dementie. Er zijn verschillende manieren waarop een aanvraag kan worden gedaan. Zo kan dit bijvoorbeeld rechtstreeks via het wijkteam van de thuiszorgorganisatie. In dit bericht lees je er meer over.

Procedure aanmelden

Als er sprake is van (een vermoeden van) een vorm van dementie kan er door de partner en de naasten om een casemanager worden gevraagd. Via de volgende wegen kan een casemanager dementie worden aangevraagd:

  • Huisarts
  • Thuiszorgorganisatie
  • Sociaal wijkteam van de gemeente
  • Poli geriatrie van het St. Jansdal ziekenhuis
  • Coördinatoren van het Netwerk Dementie Noordwest-Veluwe

Het belangrijkste is vooral dat men een manier kiest die op dat moment het makkelijkste is. 

Aanmeldformulier
Voor het doorverwijzen kan (dus bijvoorbeeld door huisartsen) een aanmeldformulier worden gebruikt. Ingevulde aanmeldformulieren kunnen naar de coördinatoren van het Netwerk Dementie worden gestuurd: Wendela Erbrink (WErbrink@woonzorgflevoland.nl) en Tineke van den Berg (T.vandenBerg@icare.nl). Dit formulier wordt door de geriaters in het St. Jansdal ziekenhuis al standaard gebruikt. Dit formulier is niet nieuw maar wel heel handig. Daarom brengen we deze graag via deze manier extra onder de aandacht. 

Zo ziet het aanmeldformulier eruit:

Meer informatie

Eind vorig jaar is door Netwerk Dementie Noordwest-Veluwe een folder ontwikkeld over casemanagement dementie. Deze folder is bedoeld voor mensen met dementie en hun naasten. De folder wordt per post aan de huisartsenpraktijken en overige verwijzers gestuurd, zodat zij deze kunnen meegeven aan hun cliënten.

Zo ziet de (vouw)folder eruit:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wendela Erbrink via telefoonnummer 06 12 70 01 15.