Stappenplan

Zó pak je Advance Care Planning aan

Advance care planning lijkt nu, tijdens de COVID-19 pandemie, nog belangrijker dan ooit. Een proactieve zorgplanning en van te voren vastgelegde behandelwensen zijn hierbij onmisbaar. Maar hoe pak je dit aan?

Het stappenplan

Om zorgverleners te helpen bij Advance Care Planning is er een leidraad opgesteld. In deze “leidraaid voor het proces en het uniform vastleggen van proactieve zorgplanning” staat een overzicht van stappen die gezet kunnen worden in het proces van proactieve zorgplanning. Een belangrijk onderdeel daarvan is het bespreken van behandelwensen bij patiënten, bij voorkeur op een rustig moment. Dus vóór een acute situatie zoals COVID-19.

Benieuwd naar de rest van de stappen? De leidraad download je hier.

Gezond Veluwe maakt gebruik van cookies.

We gebruiken noodzakelijke cookies om onze website goed te laten werken. Met jouw toestemming plaatsen wij statistische cookies die worden gebruikt om de website te testen en te verbeteren. Als je marketingcookies accepteert delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Geef hieronder aan welke categorie cookies we mogen plaatsen.

Lees meer

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Lees meer

Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Lees meer

Marketingcookies worden gebruikt om bezoekers te volgen wanneer ze verschillende websites bezoeken. Hun doel is advertenties weergeven die zijn toegesneden op en relevant zijn voor de individuele gebruiker. Deze advertenties worden zo waardevoller voor uitgevers en externe adverteerders.