TCC Beter Samen App

Werkafspraken Oncologische (na)zorg

Sinds 2018 behoort oncologie tot één van de aandachtspunten binnen het netwerk GezondVeluwe. Onlangs zijn de eerste werkafspraken rondom oncologie toegevoegd aan de TCC Beter Samen-app. “Het is van belang dat betrokken professionals in de eerste lijn en het St Jansdal Ziekenhuis deze kunnen inzien en elkaar ook (beter) kunnen vinden”, aldus Marloes Boontje, lid van de projectgroep Oncologie.

De TCC Beter Samen-app
Een aantal jaren geleden is het ziekenhuis St Jansdal in samenwerking met Medicamus gestart met de TCC Beter Samen-App. Dit is een applicatie en website (www.tccbetersamen.nl) waar diverse transmurale werkafspraken worden bijgehouden en gepubliceerd. Achter een persoonlijke inlog zitten een smoelenboek en een archief van artsencontacten, beknopte nieuwsbrieven voor de huisartsen en specialisten.

Met de TCC Beter Samen-app kunnen medisch specialisten en huisartsen elkaar snel en eenvoudig vinden. Ook andere professionals binnen het St Jansdal en in de eerste lijn maken gebruik van deze app. De app kan gratis worden gedownload op de smartphone of tablet in de IOS-appstore en de Android Play Store onder de naam ‘TCC Beter Samen Werkafspraken’.

Werkafspraken oncologie
Marloes Boontje: “De TCC Beter Samen-app is nu aangevuld met het thema ‘oncologie’, waar meer informatie te vinden is over de voortgang van het project en de gemaakte werkafspraken.”

Ga op www.tccbetersamen.nl  naar het kopje werkafspraken – regio Harderwijk. Onder oncologie vindt u de meest recente werkafspraken. Op een smartphone ziet dit eruit zoals het plaatje hiernaast. Als er nieuwe afspraken zijn, delen wij deze via de app.  

Smoelenboek
In deze informatiebron, alleen toegankelijk voor geautoriseerde professionals met een persoonlijke inlogcode, zijn contact- en bereikbaarheidsgegevens (met functie en deskundigheden) opgenomen. De bij oncologische nazorg betrokken professionals kunnen elkaar vanaf deze maand vinden via het smoelenboek. Naar aanleiding van de uitnodiging reageerde Greke Hulstein, ergotherapeut in Zeewolde enthousiast: “Wat een goed initiatief.” Zo kunnen we de patiënt nog beter van dienst zijn.

Voor vragen, aanmeldingen, suggesties en tips kunt u TCC Beter Samen bereiken op:


Email: TCC@stjansdal.nl
Telefoon: 0341-435717