Uitnodiging

Webinar vanuit het Centrum voor Levensvragen

Levensvragen, het zal me een zorg zijn!

Wat kan je als zorgprofessional met zingevingsvragen

Sinds kort zijn in heel het land op initiatief van en betaald door het ministerie van VWS Centra voor Levensvragen opgericht. Ook in onze regio. Daar kan iedereen van 50 jaar en ouder of palliatief met levensvragen terecht. En kan men kosteloos drie gesprekken krijgen met één van de aan het Centrum verbonden geestelijk verzorgers. Centrum voor Levensvragen Noordwest Veluwe organiseert op donderdag 9 juli a.s. van 19.00 – 20.00 uur een interessante webinar over dit thema.

Zorg voor levensvragen in de thuissituatie
Waar zorg je zelf voor? Wanneer verwijs je naar een geestelijk verzorger, een psycholoog of een POH GGZ?

Bij deze webinar schuiven aan: Thijs Tromp, bestuurder van Reliëf, Chr. Vereniging van Zorgaanbieders), Willem Blokland, humanistisch geestelijk verzorger van het UMC Utrecht en van het Centrum voor Levensvragen NW Veluwe, René van Leeuwen, verpleegkundige en gezondheidswetenschapper, en lector zorg en zingeving aan Hogeschool VIAA te Zwolle.

Waarom een webinar over levensvragen?
Op het eerste gezicht klinkt het heel zwaar: levensvragen. Maar als je even nadenkt heeft iedereen ermee te maken. Het heeft namelijk te maken met de vraag wat je beweegt in je leven. Wat inspireert je, en wat geeft jouw leven betekenis? Wat bezielt je? Daar sta je lang niet elke dag bij stil. Maar soms gebeuren er dingen in je leven waardoor je wordt stilgezet. Bijvoorbeeld bij geboorte of dood, ziekte of beperking, begin of eind van een relatie, overgangsmomenten in het leven, verlies of trauma. Of door de impact van het coronavirus. Als zorgprofessional is dat de vierde dimensie naast lichamelijk, geestelijk en sociaal, die soms lastig handen en voeten te geven is. In de webinar gaan we hierover in gesprek met elkaar.

Aanmelden
De webinar is zonder kosten te volgen. Aanmelden is wel noodzakelijk en kan via deze link >>

Meer info? Mail dan naar de Netwerk coördinator palliatieve zorg Noordwest Veluwe, Willemien Schep: w.schep@willemholtrophospice.nl

Gezond Veluwe maakt gebruik van cookies.

We gebruiken noodzakelijke cookies om onze website goed te laten werken. Met jouw toestemming plaatsen wij statistische cookies die worden gebruikt om de website te testen en te verbeteren. Als je marketingcookies accepteert delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Geef hieronder aan welke categorie cookies we mogen plaatsen.

Lees meer

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Lees meer

Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Lees meer

Marketingcookies worden gebruikt om bezoekers te volgen wanneer ze verschillende websites bezoeken. Hun doel is advertenties weergeven die zijn toegesneden op en relevant zijn voor de individuele gebruiker. Deze advertenties worden zo waardevoller voor uitgevers en externe adverteerders.