Podcast

GezondVeluwe presenteert: Grand Café de Afstand

In opdracht van Gezond Veluwe en in samenwerking met de stichting Socialrun presenteren GGZ-ervaringsdeskundigen Carlijn en Jerry de eerste aflevering van de podcast Grand Café de Afstand. In dit digitale café spreken Carlijn en Jerry op afstand met twee andere ervaringsdeskundigen over wat het betekent om psychische – of maatschappelijke kwetsbaarheden te hebben.

Het is in de huidige, onzekere tijden extra belangrijk om over deze onderwerpen in gesprek te gaan, juist omdat ze door de consequenties van de coronapandemie steeds meer zullen gaan opspelen. In deze eerste aflevering zijn Shanna en Anne te gast. Shanna is ervaringsdeskundige en coördinator herstel bij verschillende organisaties op de Veluwe en Anne is onder andere hoofdredacteur van het druk bezochte PsychoseNet.nl .

In het gesprek komen aan onder andere aan bod: ervaringsdeskundigheid, kantelpunten in herstel, het belang van naasten, aan grensoverschrijdend grensende hulpverlening en een slecht nieuws gesprek voor de DSM als diagnosestandaard in de GGZ. Ook zie je schitterende illustraties van de hand van Ymke Wieringa en hoor je live muziek van Youri Lentjes. En dan laatst maar niet minst, een kraakheldere voicemail van Jim van Os.

Podcast Grand Café de Afstand