Jeugd GGZ Noordwest Veluwe

In elke gemeente een pilot

De doelstelling om minimaal in elke gemeente één van de twee pilotvormen jeugd-GGZ actief te hebben, wordt in 2020 realiteit.

Eind januari kunnen kinderen en jongeren in Elburg ook bij een CJG-medewerker in huisartsenpraktijk Elburg terecht. Daarnaast start er per april een SOH-jGGZ pilot in Nunspeet bij Gezondheidscentrum De Enk. In Oldebroek vindt eind januari een gesprek plaats om concrete afspraken te maken tussen huisartsen, het CJG-team en de gemeente.

Dashboard informatie
Uit onze monitoring blijkt dat er binnen de lopende pilots tot nu toe 140 kinderen en jongeren op gesprek zijn geweest bij een CJG-medewerker of een SOH-jGGZ in de huisartsenpraktijk. Gemiddeld komen zij 2,6 keer op gesprek.

Overzicht

De pilots Jeugd zijn bedoeld om de juiste zorg op de juiste plek voor kinderen en jeugdigen met jeugd-GGZ problematiek te organiseren en o.a. de samenwerking tussen de huisartsen, de jeugd-GGZ zorgaanbieders en de lokale CJG-teams te verbeteren.

Meer weten?

Ga naar www.gezondveluwe.nl/jeugd-ggz of neem contact op met Simone Boer (projectleider pilots Jeugd GezondVeluwe) sboer@raedelijn.nl. Voor maandelijkse updates meld je je aan voor het maandbericht via info@gezondveluwe.nl.