Nieuws

GezondVeluwe is voor en door de regio. Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten? Meld u aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Vitaal oud(er) worden, hoe doet u dat?

Deze vraag stelden we inwoners van 65 jaar en ouder de afgelopen maanden in de gemeenten Ermelo, Harderwijk, Putten, Nunspeet en Zeewolde. Dit leverden mooie gesprekken op en input voor nog te ontwikkelen activiteiten en projecten in deze gemeenten om bij te dragen aan gezond en vitaal ouder worden in de regio.

 

In de gespreksbijeenkomsten stonden vragen centraal. Zoals wat is uw ideaalbeeld van goed oud worden? Wat draagt u zelf bij om gezond en vitaal te zijn en te blijven? En wat heeft u nodig om langer zelfstandig te kunnen blijven wonen en functioneren in uw eigen leefomgeving, met behoud van kwaliteit van leven?

 

Mooie gesprekken
Deelnemers van de bijeenkomsten gaven aan wat belangrijke ingrediënten zijn voor vitaal oud worden. Zo werd onder andere genoemd:

  • “Actief blijven is zelf actie ondernemen”
  • “Onderhoud je netwerk en kijk wat je nog kunt”
  • “Fijn om van gedachten te wisselen over hoe je oud wilt worden”
  • “Iemand vragen voor klusjes is ook zelfredzaamheid”
  • “Ik heb een huis zonder drempel. Zo kan ik thuis blijven wonen.”

Wat verder naar voren kwam dat deelnemers zich gehoord voelen en gezien in de gesprekken. Een dialoog hierover is een mooie vorm om elkaar te ontmoeten en elkaar te inspireren.

 

Aan de slag
De gespreksbijeenkomsten over vitaal ouder worden zijn deze maand afgerond. Zorgbelang Gelderland/Utrecht, maakt namens GezondVeluwe, de balans op om de inbreng te gebruiken voor de betrokken gemeenten en andere relevante organisaties om het aanbod van zorg en welzijn zodanig in te richten, dat het aansluit bij de wensen en mogelijkheden van ouderen en hun naasten. Ook ontvangen de deelnemers nog een terugkoppeling, wat de gesprekken hebben opgeleverd over vitaal oud(er) worden in Harderwijk, Ermelo, Putten, Nunspeet en Zeewolde.

 

Datum publicatie: 17/11/2016

 

 

 

==========================================================================

Lees ook: