Nieuws

GezondVeluwe is voor en door de regio. Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten? Meld u aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Samen werken aan zorg en ondersteuning in Harderwijk

Joanne Dijsterhuis is in februari gestart met haar afstudeeronderzoek vanuit Zorgbelang Gelderland, gericht op de gemeente Harderwijk. Uit eerdere gespreksbijeenkomsten over vitaal oud(er) worden kwam naar voren dat het aanbod van activiteiten in Harderwijk niet altijd passend is voor ouderen van 55-75 jaar en dat ouderen graag samen willen werken om dat te verbeteren.  Dit gaat over de mogelijkheid voor het ontvangen van thuiszorg tot de vrijwilliger die langs komt op de koffie.

 

Het onderzoek: samen met inwoners
Joanne heeft drie bijeenkomsten georganiseerd waar inwoners uit de gemeente Harderwijk in de leeftijd van 55-75 jaar en professionals in zorg en welzijn, in gesprek zijn gegaan over hoe nieuw aanbod samen kan worden ontwikkeld en ingericht. Deze bijeenkomsten vonden plaats in wijkontmoetingscentra Stad, Drielanden en de Aanleg in de gemeente Harderwijk. De gespreksbijeenkomsten hebben onderstreept dat er een enorme wil is in de gemeente Harderwijk tot samenwerken. De bijeenkomsten hebben nieuwe inzichten opgeleverd  en sluiten aan bij eerder opgedane kennis in de gemeente Harderwijk. Op dit moment is Joanne bezig met het uitwerken van de bijeenkomsten en zal ze aanbevelingen voor de gemeente Harderwijk formuleren.  

 

Zandzakken of vlammen?
Hieronder een afbeelding die is gebruikt bij de gespreksbijeenkomsten. Deelnemers hebben door middel van ‘zandzakken’ en  ‘vlammen’  op een luchtballon aangegeven wat de samenwerking zal bevorderen (vlammen) of juist tegenhouden (zandzakken). Hierdoor onstaat snel inzicht in wensen en beperkingen van een goed afgestemd aanbod van voorzieningen.

 

 

 Nog geen lid van onze nieuwsbrief? Meld u aan.

 

Lees ook: