Nieuws

GezondVeluwe is voor en door de regio. Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten? Meld u aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Ouderen en hun mantelzorgers over OZOverbindzorg

In september zijn de eerste acht huisartsenpraktijken van Medicamus huisartsencoöperatie en hun samenwerkingspartners gestart met OZOverbindzorg. Dit betekent dat ook de eerste ouderen en hun mantelzorgers in de regio Noordwest-Veluwe en Zeewolde hebben kennis gemaakt met het communicatiesysteem OZOverbindzorg.

 

We vroegen ouderen en hun mantelzorgers uit de gemeenten Putten, Ermelo, Nunspeet en Harderwijk naar de eerste ervaringen.

 

Een enthousiaste mevrouw uit Putten gaat aan de slag met OZOverbindzorg: “Het lijkt me superhandig en het is niet moeilijk.”

 

Aranka Bialek, wijkverpleegkundige van de Zorggroep Noordwest-Veluwe, neemt de eerste intake af bij een echtpaar. De dochter is mantelzorger van haar ouders. Dochter is erg enthousiast over de invoering van OZOverbindzorg en ziet veel mogelijkheden. Zo bezoekt ze regelmatig het ziekenhuis met haar ouders. Nu kan ze gemakkelijk de thuiszorg en huisarts hierover informeren. Haar ouders vinden het prima, maar willen zelf geen toegang tot het systeem OZOverbindzorg. Ze gaan het samen met hun dochter doen.

 

 

Wijkverpleegkundige Alinde van den Hoorn van Icare voert samen met een mantelzorger gegevens van haar moeder in OZOverbindzorg. De mantelzorger krijgt toegang tot het systeem en zo kunnen zorg- en welzijnprofessionals eenvoudig communiceren met de mantelzorger.

 

 

 

==========================================================================

Lees ook: