Nieuws

GezondVeluwe is voor en door de regio. Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten? Meld u aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Minister: ouderenzorg Veluwe is voorbeeld voor Nederland

Zoals ouderenzorg op de Veluwe werkt via netwerkorganisatie GezondVeluwe, is een voorbeeld voor de rest van Nederland, zegt minister Hugo de Jonge van volksgezondheid.
 

Hij presenteerde maandag 18 juni zijn programma ‘Langer Thuis’, voor een betere ouderenzorg in Nederland, in Harderwijk. Voorafgaand ging hij op pad met wijkverpleegkundige Laurens Fokt van Zorggroep Noordwest-Veluwe. Op een elektrische fiets bezocht hij een aantal ouderenprojecten. Hij ging langs bij een bejaarde dame, die nog zelfstandig woont en hij kreeg uitleg van vrijwilligers. Hij schoof aan bij een multidisciplinair overleg, en bezocht de spoedeisende hulp. Hier hoorde hij hoe de inzet van een wijkverpleegkundige voorkomt dat ouderen in het ziekenhuis worden opgenomen, als ze naar huis kunnen met bijvoorbeeld extra tijdelijke zorg en ondersteuning.

Na zijn werkbezoek presenteerde De Jonge in het Huis van de Stad zijn plan voor betere ouderenzorg in de toekomst. Hiervoor trekt hij 340 miljoen euro uit gedurende drie jaar.

De Stentor bericht uitgebreid over het ministerbezoek.