Nieuws

GezondVeluwe is voor en door de regio. Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten? Meld u aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Minister De Jonge (VWS) presenteert programma Langer Thuis

Ouderen willen het liefst in hun eigen vertrouwde omgeving zelfstandig oud worden en een fijn en zinvol leven leiden. Van de 75-plussers woont 92% zelfstandig thuis. Om de zorg en ondersteuning voor thuiswonende ouderen beter mogelijk te maken, presenteerde minister De Jonge (VWS) op 18 juni het programma Langer Thuis. Hij deed dit in Harderwijk, na een werkbezoek aan GezondVeluwe.

Minister De Jonge ging op pad met een wijkverpleegkundige. Hij wilde zien hoe de samenwerking rond zorg voor ouderen lokaal op wijkniveau en binnen de regio geregeld kan worden. Aansluitend aan zijn werkbezoek vond in het Huis van de Stad in Harderwijk, in aanwezigheid van alle partijen die een rol spelen rond het programma Langer Thuis, de presentatie van het programma plaats.
Hier lees je wat minister De Jonge zelf erover schrijft op zijn LinkedIn-pagina: https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6414421430397734912/

Het programma Langer Thuis is onderdeel van het Pact voor de Ouderenzorg waarmee begin 2018 tientallen partijen zich committeerden aan het verbeteren van de zorg voor onze ouderen door de strijd aan te gaan tegen eenzaamheid, de kwaliteit van de verpleeghuiszorg te verbeteren en thuiswonen beter mogelijk te maken.