Nieuws

GezondVeluwe is voor en door de regio. Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten? Meld u aan voor onze digitale nieuwsbrief.

GezondVeluwe Challenge brengt mensen in beweging

De Nationale Diabetes Challenge op de Noordwest-Veluwe is voorgaande jaren georganiseerd door zorggroepen FleGel en Medicamus in samenwerking met de Bas van de Goor foundation. Annemiek Raidt van Medicamus heeft voor 2018 het plan gelanceerd om de naam van de challenge om te dopen naar GezondVeluwe Challenge.  

 

Meedoen en aanmelden

Wandelen is namelijk niet alleen goed voor diabetespatiënten. Ook voor vele andere bewoners van Noordwest-Veluwe kan het wandelen de gezondheid bevorderen. Bijvoorbeeld COPD-patiënten, mensen met een te hoge bloedruk of ouderen die fit willen blijven. Iedereen die aan zijn gezondheid wil werken mag deelnemen. Aanmelden kan via de eigen huisarts.

 

  • De challenge vindt plaats in de gemeenten Harderwijk, Nunspeet, Putten, Ermelo en Zeewolde. Mogelijk ook Uddel en Garderen, maar dat is niet zeker. 
  • Planning is vanaf begin april wekelijks op een vast tijdstip per gemeente te gaan lopen.
  • Het einddoel is om op 7 juli 2018 zes dagen achtereen een wandeltocht te lopen van ongeveer 6-8 km (10.000 stappen) per avond.
  • Op 7 juli vindt deze slotmanifestatie plaats op het terrein van Sonnevanck (net als in 2017).

De GezondVeluwe Challenge wordt georganiseerd in samenwerking met Flegel en Medicamus en ondersteund door verschillende huisartsenpraktijken, fysiotherapie praktijken en diëtisten praktijken uit de regio.